lauantai 25. lokakuuta 2014

valjassepän blogi - osa 8

Kiirus viikko takana taas. Alkuviikosta duunia ja loppuviikosta kokoustamista ja luentoja MTK:n puheenjohtaja- ja sihteeripäivillä. Ja nyt on vieraita kylässä viikonlopun ajan :)

Edelleen töitä rästissä, vaikka paljon sain jo tehtyä pois alta, kun toista kuukautta odoteltu Tärnsjön tilaus saapui vihdoin ja viimein. Yritysneuvojan antamat kotitehtävät on myös vieläkin tekemättä, ja ne pitäisi saada tehtyä vielä ennen keskiviikon tapaamista; eikä huvittaisi yhtään, ne on niin vaikeita tehtäviä :/

Torstaina kääntyy Audin nokka taas kohti Ypäjää. Tiedossa nahan kuviointia ja länkien tekemistä, jipiijipiijipiiiii! Ilmeisesti joudunkin käymään Ypäjällä tästä lähtien useammin kuin tähän asti luultiin. Minulle ilmoitettiin tällä viikolla, että en saakaan hyväksilukuina niitä hevosopintoja, vaikka minulle on niin kerrottu Opiston taholta kesäkuun alusta asti :/ Ihmettelen suuresti, miten se asia nyt voi yht'äkkiä tuolla lailla kääntyä päälaelleen. Vielä enemmän ihmetyttää, kun edelleen olen saamassa hyväksilukuina ne yritysopinnot. Hevostalous oli kuitenkin se minun pääaine Mustialassa, yritysopinnot sivuaine. Ja kuulin, että aiemmin eräälle toiselle henkilölle on myönnetty hyväksiluvut hevosopintoihin juurikin samanlaisen Mustialan (hevos)agrologin tutkinnon perusteella. Että ei voi ymmärtää. Nyt minulta on jäänyt väliin monta tärkeää tuntia, mm. hevosen ruumiinavaus ja kavion purkamistunti.


Ompelukone odottaa edelleen virtaa; eipä ole sähkömiestä näkynyt. Mutta en ole kyllä saanut lankojakaan siihen hankittua. Kiteeltä ei löydy. Joensuusta ei löydy. Karhulanka tuntuu olevan vahvinta, mitä tämä maakunta tarjoaa. Lienee siis syytä alkaa selailemaan nettikauppoja. Kunhan vaan ehtisi. Jostakin syystä nyt tuntuu olevan koko ajan kiire. Tässä kuussa onkin firman myynti ollut parempi kuin ikinä! Tuo nyt ei vieläkään tarkoita, että tällä hyvin pärjäisi, mutta ilman noita suuria hankintoja (ompelukone ja Ruotsin nahkatilaus) tämä kuukausi olisi ehkä ollut ensimmäinen firmani historiassa, kun oikeasti viivan alle olisi jäänyt jotain positiivista. Siis tämän kuun osalta. Kokonaisuutta katsoen ollaan edelleen todella reilusti pakkasen puolella.

Sain viikolla puhelun kunnasta. Paikalliset käsityöyrittäjät aikovat lyödä hynttyyt yhteen ja vuokrata kunnan avustuksella pienen myyntitilan kylältä tuotteilleen, ja minuakin pyydettiin siihen mukaan. Tottahan minä lupasin lähteä ihan mielenkiinnon vuoksi. Pääseehän siitä sitten irti, jos näyttää, ettei kannata ollenkaan. Viime joulun allahan minun tuotteitani oli myynnissä Kiteen kyläpuodissa, eikä mitään mennyt kaupaksi sieltä sen kuukauden aikana, joten suuret ei ole odotukset tämänkään osalta. Tottakai toivon, että myyntiä tulisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti