maanantai 23. helmikuuta 2015

Helmikuun kuulumiset

Heti kärkeen on pakko todeta, että blogin pitäminen ei näköjään ole minun juttu; ei mulla ole tarpeeksi ideoita tällaisen pitämiseen ja sitten se kirjoittaminen vaan siirtyy, siirtyy ja siirtyy. Pahoittelut siitä.

Tässä ollaan nyt suurten muutosten kynnyksellä. Viimeinen kotona ollut hevoseni jouduttiin viime viikolla lopettamaan ja nyt on sitten kotitalli lopullisesti tyhjä. Eli olen vapaa muuttamaan täältä pois. Minusta tulee kaupunkilainen, niin oudolta ja vieraalta kuin se kuulostaakin. Viimeiset ties miten monta vuotta on kaikki menemiset ja tulemiset suunniteltu hevosten ehdoilla, niin nyt on outoa irtautua niistä aikatauluista ja rutiineista.

On siinä kaupunkilaistumisessa onneksi jotain hyvääkin. Saan itselleni paremmat työtilat. Sitten ei enää (toivottavasti) tarvitse säilyttää nahkoja kymmenellä päällekkäin rullatulla rullalla vaatekaapissa, huoneen nurkassa ja sängyn alla, ja uuteen paikkaan mahtuu vaikka kaksi työpöytääkin, ettei sen yhden ja ainoan pöydän tarvitse suoriutua enää yhtäaikaa tietokonepöydän, toimistopöydän, työpöydän, arkistokaapin ja ruokapöydän tehtävistä. Ompelukoneenkin mahtuu uudessa paikassa sijoittamaan jonnekin muualle kuin olohuoneen nurkkaan.

Osallistuin muuten joku aika sitten Lean-koulutukseen. Minulla ei ollut etukäteen mitään ajatustakaan siitä, mistä on kyse, enkä taida ihan selvillä olla vieläkään. Mutta jonkinlainen käsitys on, ja sillä perusteella voin sanoa, että minun firmalle ei tekisi Lean-ajattelutapa yhtään pahaa. Ensi viikolla on ohjelmassa kaksi päivää käytännön Lean-koulutusta; katsotaan sitten, paljonko siitä pystyn (ja osaan) omassa yrityksessäni hyödyntämään.

Menneenä viikonloppuna osallistuin suomalaisten huippu satula- ja valjasseppien kanssa satulakurssille. Kurssin järjestäjänä oli Suomen Valjas- ja Satulasepät ry ja kurssin opettajana toimi ruotsalainen satulaguru Peter Winslow. Huippupappa tuo Peter! Hänen omat nettisivunsa löytyvät osoitteesta: http://www.winslowssadelmakeri.se/. Paljon tuli uutta tietoa; jopa niin paljon, että aivot ovat nyt ihan sekaisin. Kunhan saisi ajatukset jäsenneltyä oikeisiin lokeroihin, niin voisi ruveta opettelemaan niiden soveltamista käytäntöön :)

Kuvassa alapuolella erilaisia satulan runkoja.


1 kommentti:

  1. Äläs nyt, sinun blogia on mielenkiintoista lukea, postaustiheydestä viis. Parempihan se on että kirjoittaa silloin kun siltä tuntuu että on jotain kerrottavaakin, eikä tyhjiä jauha :)

    VastaaPoista