torstai 2. huhtikuuta 2015

Maalis-huhtikuun toiminnot

Muuttopuuhia, lähijaksoa, etätehtäviä, lisää koulutusta, töitä, veroilmoituksen tekoa ja kotimaan matkailua, siinäpä se kului valjassepän maaliskuu.

Maaliskuun alussa osallistuin paikallisen kehitysyhtiön kautta yrittäjille ja käsityöläisille suunnattuun koulutukseen Sun Profilen polkuautotehtaalla Joensuussa. Ai mitenkö se liittyy valjassepän työhön? Ei suoranaisesti mitenkään; mutta polkuautojen kokoaminen on osa LEAN-koulutusprosessia, jossa valmiin tuotteen läpimenoaikaa (valmistusaikaa) pyritään nopeuttamaan analysoimalla työntekoa ja jättämällä sieltä pois kaikki turha/asiakkaalle lisäarvoa tuottamaton. Ensimmäisenä päivänä ryhmämme sai pudotettua tuotteen valmistusajan noin puoleen alkuperäisestä ja kakkospäivänä pudotettiin ajasta pois vielä lisää; päästiin kolmasosaan alkuperäisestä ajasta! Eikä kellään ollut kiire, vaan työnteko oli kaikenkaikkiaan hyvin rauhallista, mutta jouhevaa. Näitä oppeja kun saisi hyödynnettyä omissakin töissä, ja karsittua pois turhia työvaiheita, tai lähinnä niitä työvaiheiden välisiä osuuksia, niin sehän mahdollistaisi tuotteiden nopeamman valmistumisen ja sitä myötä hintojen laskemisen ;)

Muuttopuuhat ovat vieläkin vaiheessa. Työhuoneestani puuttuu yhä työpöytä, ja ompelukonekin on vielä entisessä osoitteessa. Sen siirtäminen vaatii pakettiautoa, ja suuria ponnistuksia, koska koko härveli painaa kaikkineen toistasataa kiloa. Onneksi tuleva työhuone on sentään talon alakerrassa, ettei tarvitse yläkertaan kantaa. Suurin osa nahoista on jo muuttanut uuteen nahkavarastoonsa. Ihanaa, kun ei tarvitse enää jemmata niitä päällekkäisille rullille kaappiin tai sängyn alle. Helpottaa osaltaan työntekoa ja on jo askel oikeaan suuntaan kohti Lean-maisempaa toimintaa.

Ihan oikeita töitäkin olen saanut tehtyä. Näistä muutama kuva alla:

Miniponin nahkariimu vaaleanpunaisilla vuorauksilla

Muotoillut suitset kuolaimettomaan käyttöön.


Järeä nahkariimu suomenhevosorille.

Huhtikuun suunnitelmat menivät vähän uusiksi, kun ratsukoulutuksessa ollut heppani palautui yllättäen kotiin. Näin ollen Tampereen hevosmessut jäävät haaveeksi. Loppukuusta on Kiteellä Keski-Karjalan messut, mutta messuosastojen hinnat huomioiden taitavat jäädä väliin nekin. Harjun laatuarvostelukarsintoihinkin meidän piti lähteä esittäytymään ihan hevosen kera (hepalla tietty minun tekemät varusteet), mutta koska hepalla ei ole enää ratsastajaa, niin eipä lähdetä sinnekään. Joten kotihommiksi meni, ja ehkä hyvä niin, jos saisi niitä Ypäjän etätehtäviä vihdoin tehtyä. Johan minun piti niitä aloitella pari viikkoa sitten, mutta sitten tulla tupsahti pari tilausta, ja työt menee tällä hetkellä etätehtävien edelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti