tiistai 18. marraskuuta 2014

Kiire, kiire, kiire =D

Hitto, että aika kuluu tällä hetkellä pikavauhtia! Viime viikko meni Ypäjällä lähijaksolla  ja siitä jatkoin sitten suoraan MTK:n syysparlamenttiin. Nyt yritän tehdä rästitöitä alta pois, ja uskokaa tai älkää, niin mulla on tällä hetkellä kädet täynnä töitä :o Toivottavasti tämä suuntaus jatkuu pidempäänkin.

Kolmannen lähijakson suurin anti oli ehdottomasti työkalujen terotus -tunnit. Olenhan minä tässä kuluneiden kymmenen vuoden aikana toki puukkojani terottanut, mutta nyt ne ovat oikeasti terävät! Uskomatonta, miten vähällä voimalla ja irvistelyllä tuollainen kunnolla terotettu veitsi leikkaa nahkaa. Pitänee hommata kotiinkin nyt oikeanlaiset välineet, että saa jatkossakin pidettyä puukot kunnossa. Jossakin vaiheessa hankintalistalla siis pylväsporakone, karkeampi ja hienompi huopalaikka ja hienoa hiomatahnaa. Ei siihen näköjään tahkoa tarvita kuin ihan ensimmäisillä kerroilla.

Yhtenä iltana Ypäjällä ollessa kävin ratkomassa kaverin satulapulmaa, kun hän jo epäili hevosensa olevan vino, koska sen satulassa tuntui istuvan vinossa. Oikeasti vinouden syyksi paljastui vinoon ommellut toppauspaneelit:





Otin satulan etukaaresta auki ja ompelin paneelit uudelleen paikoilleen:




Ainakin ratsastajan ensimmäisen raportin mukaan satula tuntui heti suoremmalta selästä käsin :) Johan tuo ehtikin melkein 20 vuotta olla vino...

Nyt takaisin töiden pariin. Rästilistalla on parit suitset, edelleen ne miesvaljaat, kaulapanta, ratsuohjat (tai kahdet), ja vöitäkin haluaisin ehtiä tehdä joulumyyjäisiin, jotka alkavat jo tämän viikon perjantaina. Sinne ei taida ehtiä, mutta jos sitten seuraaviin =D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti